


Zebra
Składniki:
- 5 jajek
- 1,5 szklanki cukru
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka oleju
- 3 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Aromat do ciasta
Białka ubij z cukrem na puszystą pianę. Dodaj żółtka i pozostałe składniki. Wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej wsyp 2 łyżki kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem oraz bułką tartą. Na środek na przemian dodawaj po łyżce lub dwie ciemnego i jasnego ciasta (ja tym razem zrobiłam cienkie paseczki). Piecz około godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po ostudzeniu można ciasto posypać cukrem pudrem, zrobić polewę lub nie robić nic tylko od razu zjeść
Smacznego!
please install flash

Piekna Zebra
dawno nie widzialam tak pieknie wypieczonej! Gratuluje wspanialego wypieku! 
ile pasków!!!! wow robi wrażenie. Ja ostatnio robiłam zebre ale nie była tak misternie wykonana jak Twoja
pyszności
o wow!ale masz cierpliwosc!tyle paseczkow
!uwielbiam zebre!wyglada wysmienicie!
Ale piękne ciacho! Na prawdę wyszło Ci cudowne, nic tylko podziwiać
Rewelacyjne ciasto! Przyznam, że nigdy o nim nie słyszałam, ale chętnie spróbuję go upiec
Choć nie wiem, czy takie idealne paski mi wyjdą!
Bardzo fajne ciasto. U nas jest bardzo popularne, ale jeszcze go nie upiekłam..super
Pięknie Ci wyszły te paseczki, super wygląda ;]
piekne paseczki Tobie wyszły…
Bardzo Wam dziękuję
A paseczki pomógł mi robić Mąż 