Na Nowy Rok inny deserek. Z ulubioną, białą czekoladą mojej starszej córeczki
Nam osobiście smakował bardziej niż wczorajszy
Słodki, przełamany lekko kwaskową brzoskwinią. Pycha!
Zdrowego, szczęśliwego i pełnego miłości 2014 roku
Mus z białej czekolady, z dżemem brzoskwiniowym
Składniki dla 4 osób:
- 125 ml śmietany
- 250 g białej czekolady
- 325 g bitej śmietany
- dżem brzoskwiniowy
Zagotuj śmietanę, zdejmij z ognia i wrzuć do niej połamaną białą czekoladę. Mieszaj łyżką aż się rozpuści i powstanie gładki krem.
Zostaw do ostygnięcia, mniej więcej do temperatury 30 stopni.
Ubij śmietanę i wmieszaj ją do kremu, mieszając delikatnie łyżką od dna w górę. Wlej mus na dżem w szklaneczkach lub pucharkach.
Wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
Udekoruj wiórkami białej czekolady i startą czekoladą deserową.
Smacznego!
3 odpowiedzi na „Mus z białej czekolady, z dżemem brzoskwiniowym”