Dzisiaj na szybko zrobiliśmy nie planowane wcześniej dwa mazurki. W szafce przypadkiem znalazłam gotową masę krówkową o smaku advocata, więc czemu by jej nie wykorzystać?
Przy okazji dziewczynki miały radochę, bo każda miała swój własny. A, że dzisiaj już ozdabiały ugotowane na twardo jajka, to ozdobiły od razu z “rozpędu” i mazurki
Jutro pieczenie bab, robienie paschy itp, itd.
Mazurek z masą krówkową na szybko
Składniki:
- 300 g mąki pszenna
- 200 g masła
- 2 żółtka
- 80 g cukru
Ciasto zagnieć ręcznie lub w malakserze. Owiń folią i włóż do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyjmij, rozwałkuj na wybrany kształt i piecz na blasze wyłożonej papierem, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 – 20 minut.
Gotowe ciasto wyjmij, zostaw do ostygnięcia. Następnie posmaruj masą krówkową i ozdób według uznania.
Bardzo szybkie, proste i dobre
Smacznego!
Pięknie przyozdobiły
Wesołych Świąt
jakie ładne
)) Radosnych Świąt
Dziękuję w imieniu córeczek