Zapraszam na pyszne, rozpływające się w ustach, maślane ciasteczka z białą czekoladą
Można ich zrobić dużo i przechowywać dłuższy czas np. w słoiku. Jeśli oczywiście się uda i nie zostaną zjedzone w przeciągu kilkunastu minut
Maślane ciasteczka z białą czekoladą
Składniki:
- 125 g masła
- 125 g cukru
- 1 jajko
- 200 g mąki
- pół torebki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 200 g białej czekolady pokrojonej
na małe kawałki
Utrzyj masła z cukrem na jednolitą masę. Dodaj po kolei resztę składników, w tym że czekoladę na końcu. Podziel ciasto na małe porcje i rozłóż je w sporej odległości na natłuszczonej lub
wyłożonej papierem do piecze na blasze. Wszystkie porcje rozpłaszcz lekko spodem łyżeczki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 8-10 minut.
Smacznego!
5 odpowiedzi na „Maślane ciasteczka z białą czekoladą”