Zapraszam na pyszne, rozpływające się w ustach, maślane ciasteczka z białą czekoladą
Można ich zrobić dużo i przechowywać dłuższy czas np. w słoiku. Jeśli oczywiście się uda i nie zostaną zjedzone w przeciągu kilkunastu minut
Maślane ciasteczka z białą czekoladą
Składniki:
- 125 g masła
- 125 g cukru
- 1 jajko
- 200 g mąki
- pół torebki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 200 g białej czekolady pokrojonej
na małe kawałki
Utrzyj masła z cukrem na jednolitą masę. Dodaj po kolei resztę składników, w tym że czekoladę na końcu. Podziel ciasto na małe porcje i rozłóż je w sporej odległości na natłuszczonej lub
wyłożonej papierem do piecze na blasze. Wszystkie porcje rozpłaszcz lekko spodem łyżeczki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 8-10 minut.
Smacznego!
o jakie pyszności tu u ciebie
Uwielbiam białą czekolada więc twoje ciastaczka z całą pewnością by mi smakowały
wyglądają pysznie
Pozdrawiam
Asiu jakie pyszne ciasteczka, jeszcze do tego z białą czekoladką, musiały szybko zniknąć
Myślę, że bym się przemogła do ich zjedzenia, mimo że nie lubię białej czekolady.
takie ciasteczka i kakao.. mm.. rozpusta!
uwielbiam maślane ciasteczka….
częstuję się