Chciałam Was namówić na bardzo szybki deser, a do tego smaczny. Dobry na ciepło jak i na zimno. Można go podawać z owocowym, czekoladowym sosem, z lodami lub bez niczego
Kruche ciastka z bananami
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 100 g masła
- 3-4 łyżki cukru
- 1 jajko
- 2 banany
- 1 łyżeczka cynamonu
Posiekaj masło z mąką i cukrem, następnie wbij jajko i zagnieć. Zagniecione ciasto schowaj na kilka minut do lodówki, a potem rozwałkuj.
Banany pokrój na 3 części i posyp cynamonem.
Pokrój ciasto, ułóż na kawałkach banany i zawiń zlepiając delikatnie brzegi. (Miałam też jedno małe jabłko, które pokroiłam i z nim zrobiłam cztery ciasteczka). Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 20-25 minut.
Podawaj na gorąco lub zimno.
Smacznego!
4 odpowiedzi na „Kruche ciastka z bananami”