Dzisiaj proponuję na podwieczorek szybkie i łatwe do zrobienia ciasteczka. Są kruche z rozpływającą się w ustach czekoladą. Lubią je nie tylko dzieci
Czekoladowe, owsiane ciasteczka
Składniki:
- 50 g masła
- 125 g białego lub brązowego cukru (ja daję mniej, a i tak są słodkie)
- 1 jajko
- 50 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 175 g płatków owsianych
- Szczypta soli
- 170 g mlecznej, pokruszonej na kawałki czekolady (wystarczy tabliczka)
Utrzyj masła z cukrem na jednolitą masę. Dodaj po kolei resztę składników, w tym że czekoladę na końcu. Podziel ciasto na małe porcje i rozłóż je w sporej odległości na natłuszczonej lub wyłożonej papierem do piecze na blasze. Wszystkie porcje rozpłaszcz lekko spodem łyżeczki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 8-10 minut.
Smacznego!
5 odpowiedzi na „Czekoladowe, owsiane ciasteczka”