Lubią je nie tylko dzieci
Można je jeść na śniadanie, jako deser, z bitą śmietaną, owocami, dżemem, powidłami, sosami… z czym mamy tylko ochotę. Chociaż mnie najbardziej smakują nad morzem, z dużą ilością bitej śmietany i owocami
GOFRY
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 3 jajka
- 7 łyżek oleju
- 1,5 szklanki mąki (można dosypać w razie potrzeby)
- 1 łyżka cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli
Ubij 3 białka z solą na sztywną pianę
Całą resztę z żółtkami mieszaj do uzyskania gładkiej masy jak do naleśników.
Połącz ubite białka z masą i gotowe.
Najlepsza gofrownica o mocy powyżej 1000W.
Smacznego!
3 odpowiedzi na „Czas na gofry”