Robiąc porządki w zamrażarce okazało się, że w jednej z szuflad są pomrożone białka. W bardzo dużej ilości
Długo się nie zastanawiałam tylko na szybko zrobiłam z nich babkę. Dorzucając oczywiście mak. Ciasto szybkie, łatwe a do tego pyszne. Zapraszam również na kawkę
Babka z białek z makiem
Składniki:
- 1 szklanka białek
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka suchego maku
- 1 szklanka oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Można dodać ulubiony zapach, oraz bakalie.
Jak ktoś ma ochotę zrobić również polewę.
Białka ubij z cukrem. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, mak, olej i dobrze wymieszaj. Ciasto wylej do formy i piecz w 180 stopniach przez około 50 minut.
Smacznego!
Smakowicie wygląda
bedzię smakować mama się na nią uparła niemeicka
nie wiem czy tu przepisy są z prawdzone bo ja kicia niemiecka protestancka wolę przepisy z prawdzonę bo robię inaczej moja rodzina jest bardziej wymagająca wolę przepisy dla niemców wezmę od siory to bedą przepisy z prawdzone ! lazania i pizze i muszle i ciasta
ja też mam masę białek w zamrażalniku…
fajny pomysl z taką babka
Babka jak malowana, wygląda przepysznie …
To ja poproszę kawałeczek

Fajna baba, już tak mi się świątecznie trochę zrobiło..
Świetna babka Ci wyszła
Rzeczywiście idealny pomysł na wykorzystanie białek
No i z dodatkiem maku też super
Świetny i smaczny pomysł na spożytkowanie białek ;]
To moj ulubiony sposob na wykorzystanie bialek, to ciasto jest wspaniale
Pozdrawiam
Uwielbiam!
idealny sposób na pyszne wykorzystanie białek 
Zapraszam do mnie na szarlotke
wypieki-agi.bloog.pl
Dzięki. Ciasto szybkie i pyszne